It has been a long journey, me, as a DIY in this “audiophile” (or “idiot-phile” world). Listening cable’s sound, capacitor’s sound, tube’s sound, resistor’s sound, et cetera. It sounds so stupid and silly for most people. What makes my DIY stuffs sound different from a boom-box which you could find easily on most electronic store (at affordable price)? Why someone must spend $100 or more for a capacitor or vintage tube? Why? If you are that kind of person, I would recommend to leave this page. Because all listed below are completely non-sense for you.

I spent a lot for this kind of stuffs. And now, I’m completely overloaded. I keep some of my stuffs to make sure I will have enough spare for my future projects. The rest of this “junks” must be thrown away (and transferred into cash) for another step of my DIY journey (which never ends).

Some of the pricing might not be cheap. This is due to shipment cost and tax issue. I envy you who lives around the Europe or USA. A lot of great stuffs are there, at reasonable cost. Here, we are stuck with shipment cost (and tax) which might be similar with the unit price itself.

Anyway, I’m not a seller of audio stuff. This is not my main business and I’m not selling in rush. So please understand if mostly I don’t accept any bargain. Even if I have a lot but I don’t want to sell for some reason, it will remain on my shelves. Please understand.

Drop me an email to me@jimmyauw.com if you are interested to purchase some of the item below.

All below photos are taken by myself and showing the real appearance and item condition. What you see is what you get. Click the photo for larger size.

PS: Some items already sold out! So I remove them from the list.


Custom PCB for 9-Pin Teflon Tube Socket

Tiring of wiring your 9-Pin Telfon Tube Socket? Plan to connect a bigger wire?
Originally designed for Yamamoto 9-Pin Teflon Tube Socket, but eventually this is also compatible with other Teflon tube socket to. The specification of this PCB is set at premium grade. This 2.5 mm thick red PCB has 2 oz Copper and TG170 grade PCB. All solder pads are through-hole type, double layer with Immersion Gold finish. The holes for the wire is 2.5 mm / AWG 10 (you can connect your giant wire here!), while the holes for the socket’s pin is 2 mm diameter. As this is double layer PCB, you can solder either on the top or bottom side. Feel free! Tracks itself are on the bottom side. Please confirm by mentioning your tube socket brand/type if you have any doubt if this will fit your tube socket. Detail explanation could be read here and here.

Condition: New, never used.

Asking price: US$ 5 (each, not pair).

 


Jensen 0.47 uF / 630 Volt and 1 uF / 630 Volt Copper Foil/Paper Tube Paper-in-Oil Capacitor

Jensen is also a long time player in the capacitor industry. They not only supply for the audio, but also for another high voltage application in the capacitor industry. One of their latest technology (not really latest)  is the capacitor with Paper based chassis. So instead of using Aluminum or Copper as other commonly use, they use Paper as the chassis material (very interesting idea). Inside, the technology also based on famous Paper dielectric (in-Oil) with Pure Copper Foil material. Actually, Jensen has 4 chassis type. From the cheapest to the most expensive, Aluminum, Paper, Copper, then Ceramic. Aluminum may cost around US$ 40 each (for 0.47), while the Paper will jump up to around US$ 100. Copper and Ceramic may cost 10-20% more from Paper.

Condition: New, never used. I will not sell the already passed break-in period, since this capacitor is my current reference for “affordable” capacitor (below my current reference, Duelund CAST Ag).

Asking price (2 pcs or 1 pair):
Rp mail me for latest price  (0.47 uF / 630 Volt).
Rp mail me for latest price (1 uF / 630 Volt).

 


Jensen 4-pole Electrolytic Capacitor 470 uF / 450 VDC

Jensen announces their new innovation in the capacitor industry, the 4-pole capacitor. This is not like ordinary multi-pole capacitor with multiple capacitance. This capacitor only has single capacitance, but has 4-poles: One positive input, one negative input, one positive output, and one negative output. What is the point of this? To separate the previous stage (connected to positive/negative input) and next stage (connected to positive/negative output) in your power supply rail (with the Jensen on the center). So basically this Jensen 4-pole will act like an inter-stage transformer which will separate the before and after stage where he is installed. Quite sensational, eh? Best used on the C2 position, to provide ample capacitance and separate unwanted noise  between C1 and C3. The overall sound of this capacitor tends to be very neutral, plain, perhaps almost no character. Wait after it passes the 200++ hours break-in period, and you will get a very dynamic, clean, smooth, and details from low mid to high, but still remains neutral.

Condition: New, never used.

Asking price (1 pc): Rp mail me for latest price

 


 

JAN Raytheon 5842 / 417A Vacuum Tubes

Tube 5842 or 417A is a high transconductance single triode in miniature construction. The design also features low noise (beside high transconductane and medium mu), which is suitable for a single stage design to drive power tube, example like 2A3 (you can search for the schematic around the Internet). So instead of using more expensive 6SN7 or 6SL7, you can try different approach with this single triode miniature tube. The 6.3 volt heater only consumes 300mA of current. With amplification factor of 43, you can have a lot of design possibility. Also, not to mention it’s reasonable price. Reason for selling this is I got enough on hand (check picture).

Condition: Was bought several years ago, claimed as NOS by the seller, but can see some burn marks on the top glass silver getter. Although this burn marks doesn’t always indicating an used tube, but it’s fair enough for the buyer to understand first. Check picture for detail.

Asking price (1 pair): Rp 500.000. Stock for sale is 2 pairs only.

 


4-DuelundLabel 1-DuelundCASTCustom 2-DuelundLabel

Duelund Coherent Audio VSF Cast PIO Copper 1uF or 0.47uF / 630VDC – Special Custom Edition

Duelund VSF Cast PIO Copper is the ultimate capacitor that money can buy in terms of the musicality. The music flows flawlessly at excellent timing, pace, and rhythm. The tone is just right, not too sweet like Jensen Paper Tube, but not too ‘cold’ like VCap TFTF. The staging is impressive. I would say the tonal is like Mundorf Supreme Silver Gold Oil, but with a lot of extra steroid in terms of musicality. Definitely an excellent choice for ultimate system. I have done several review at here and here. External review from Tony at Holland could be seen here. Be noted that this Duelund VSF Cast PIO Copper is custom order by me directly to Duelund. It has bigger size (around 8 cm diameter and 2-3 cm height) than most available capacitor on earth – so mind your space. The size will follow with the value, so surely 1uF version is bigger than 0.47uF. The lead also has been upgraded by using Duelund 2.0 Silver/Silk cable (well known as Duelund 2.0 interconnect cable). You will never get this version available anywhere on the Internet (except if someone is selling this as second hand, probably upgrading to the Silver/Ag version). The only way to get this is by ordering directly to Duelund. As other custom order, the price is very expensive and you have to wait minimum 2 months in order for Duelund to produce. Even you have so much money to pay more, you will not get this product faster. I have two values (1 pair each): 1uF/630VDC and 0.47uF/630VDC. I plan to use only one pair of them (both values are usable for me). So you will have opportunity to select whether you need 1uF or 0.47uF.

Condition: New, never used.

Asking price (1 pair): Drop me an email if you are really serious! But surely it’s not gonna be cheap 🙂

 


Knight 600B Emission Based Tube Tester

One of the most popular, easy to use, and affordable Tube Emission Tester, the Knight 600 Series. This will test for the emission for almost all of your tubes collection, from #26, 5U4, to 12AX7, even it covers some socket which both me and you might not (or never) familiar with. Physical condition is perhaps not really good. Comes with original wooden box and handle (some rust here and there). Unit is working, but I think it will need some calibration and good step-down transformer (this one has 115 Volt input). This is a nice tester, but only for “go-and-no-go” quick decision. I’m selling this because I don’t have any use of having two tube testers. I will keep my Hickok 539B as my future tester. One is enough. I have some copy/printed manual and also additional tube data (which not listed on the roll chart) for this Knight 600B and will give to the new owner. Off course, you can always use the roll chart for most of the time, if your tube is listed there.

Condition: Need some calibration and wood working, considering this is over 40 or 50 years old unit. Unit power on and can be used to measure tube for emission. But for best result, I would suggest to do some calibration (which is not too difficult if you know some about electronics).

Asking price: Contact me! Only for serious buyer who knows what he/she is buying!


Your thoughts here
  1. Ow, thx bro Jimmy…
    Mohon bantuan dunk, kira2x apa aja yg perlu diganti parts nya ya supaya speaker ini lebih jozz suaranya, soalnya treble nya bikin pedih di telinga nih bro. 🙂
    Thx atas bantuannya, 🙂

  2. Hi Bro Ronny,
    Ya mesti dilihat dulu bro dalemannya. Tidak bisa jarak jauh dianalisa he he he.
    Thanks.

  3. Stlh baca2x lebih teliti, pilihan Elco nya ada byk nih bro Jim, jd bingung mau milih yg mana, kan ada 3 pasang Elco yg bro Jim modif di MX5021 nya tuh,
    1 pasang besar merk Elna Audio 10000uf/50v, nah kira2x kl diganti yg 12000uf/50v, begt pula dgn yg ke Elco yg ke 2 & yg ke 3 apakah lebih bagus kalau diganti dgn satuan angka dan v dengan yg lebih besar akan mendptkan performa lebih bagus bro jim?

    Mau tanya merk Elco yg cocok utk modif subwoofer MX5021 ini apa saja ya (chemicon,nichicon, nichicon audio, CDE ?
    Takut kl salah beli soalnya bro Jim. Jd lebih baik nanya dl. 🙂
    Thx b4

  4. Hi Bro,
    Elco lebih besar tidak menjamin lebih bagus. Tapi memang sebaiknya tidak terlalu kecil, tergantung desain dan skemanya.
    Setiap elco juga ada karakternya sendiri. So memang kita harus tahu dulu karakter apa yang kita ingin benahi dari sistem yang ada.
    Thanks.

  5. Kalau saya sih pengennya yg Bass nya mantap buat nntn film, trs treble nya ga bikin sakit di telinga, bro Jim bs kasih masukan rekomendasi nya pake Elco merk apa?
    Drpd saya salah beli lebih konsultasi dl sama yg ahli, 🙂
    Thx bro Jim

  6. Hi Bro,
    Kayanya kalo bisa dapat Elna yang asli sih boleh tuh.
    Thanks.

  7. Ow, berarti kl begitu saya beli Elna aja deh, bedanya Elna biasa dgn Elda Audio itu sama apa ga sih bro Jim?
    Tahunya asli apa aspal drmn bro Jim? Apakah dari harga ketahuan ga menipu kah?
    Kira2x beli dimn ya bro Jim? Thx b4

  8. Ga jaminan cocok sih, tapi boleh dicoba.
    Mungkin sebaiknya beli di toko yang terpercaya…
    Thanks.

  9. Ow gt ya, sipp deh…saya pake Elna aja, thx Bro Jim, nnti kl misalnya ada yg mau ditanyain, saya tanya lagi, thx

  10. Okay bro, good luck!

  11. Hi Bang Jimmy,
    Bang Jimmy, saya sangat tertarik untuk membikin tube amp sendiri, setelah membaca comment dan posting dari Bang Jimmy.
    Langkah awal apa yang mesti dipersiapkan untuk DIY ini Bang.
    Thanks

  12. Hi Bang Iqbal,
    Apa yah langkah awalnya?
    – Mungkin persiapkan dulu mau bikin apa, mulai dari jenis tabung sampai topologi.
    – Lalu cari skema-nya atau desain sendiri. Banyak referensi dari Internet yang bisa digunakan.
    – Belanja komponen.
    – Rakit dan test dengar deh.
    – Upgrade komponen jika diperlukan.
    Rasanya begitu saja.
    Terima kasih.

  13. Om ini Edi dari bogor. Mau minta tolong saya perlu soket 7 pin gold buat di PCB power supply untuk mendrive stage audio 6sn7 dimana bisa mencarinya. Saya sudah ke tempat Om rick LTC. belum jodoh menemukannya. Kali aja ada stock dari om Jimmy.Om jimmy no telp. mau minta lagi. yang diHP ku kehapus.
    Atas perhatian dan kerjasamanya diucapkan terima kasih.

    Salam
    Edi dari Bogor
    HP. 0817101049

  14. Hi Pak Edi,
    Coba ke Wibowo Audio, Pak.
    Pilihannya yang biasa ada gituan ya kalo ga di Bella Audio ya di Wibowo Audio sih.
    Thanks.

  15. Baik Om, kedua tempat tersebut sudah saya call, tapi lagi kosong om, mudah-mudah ada info lain Om
    Terima kasih sebelumnya

  16. Hi Pak Edi,
    Ooh begitu. Mohon maaf kalo begitu, saya juga tidak bisa bantu.
    Thanks.

  17. Ola Jimmy, gostaria de saber um pouco sobre o dac yaqin k9. você ja teve com em avaliação. comprei um para mim, e não vejo nada sobre ele.

    julio cesar
  18. Ola Julio,
    Eu sinto muito que eu não falo Português.
    Obrigado.

  19. pak mau tnya “potensio alps” ap masi order
    klo ada saya mau ambil

  20. Hi Pak,
    Maaf tidak ada. Tapi kalo mau cari, di Glodok rasanya masih ada (toko Ayung).
    Terima kasih.

  21. Pak Jimmy,
    Saya butuh capacitor jensen 1 mf x 400 v. 4 pcs.
    untuk ganti cap. pre amp ku yg rusak.
    apakah bisa dibantu ?.

    Thx & regards -ryan .a
    Mobile : 0811 980 139.

  22. Hi Pak,
    Saya adanya Jensen Paper Tube 1uF/630v. Kalo tertarik japri saja.
    Terima kasih.

  23. Hi Jimmy,

    Saya mau beli Jensen Paper Tube 0.1uF/630v. Apakah bisa bantu?

    PCX & hificollective terlalu lama jika indent 2 bulan.

    terima kasih

  24. Hi Yupi,
    Jensen Paper Tube setahu saya ready stock di toko2 online tersebut. Tidak perlu indent.
    Thanks.

  25. Hi Jimmy,

    Maaf, yang saya maksud Jensen 0.1uf x 1000VDC Pure

    Silver, bkn paper tube saya salah ngetik.

    apakah bisa bantu. Terima kasih

  26. Hi Yupi,
    Silakan kontak toko2 tersebut, seharusnya mereka ada.
    Saya tidak ada model yang dimaksud.
    Terima kasih.

  27. Pa Jimmy,

    Jensen Paper Tube nya masi ada? yang 0.47 uF

    barangkali masi bisa discount lagi 😛
    buat ganti cap coupling Audio Note sy, baru pakai 6 bulan yg 1 tiba2 short – pernah kayak gini ga?

    Eherdian
  28. Hi Pak,
    Harga sih sudah bagus. Bisa compare harga online store besar lainnya 🙂

    Namanya barang sih bisa rusak ya. Mungkin kepanasan, karena bodinya logam. Ada baiknya jangan ditaruh di tempat yg dekat sumber panas.
    Terima kasih.

  29. kalau panas sih sptnya ngga, sy bangun ampli nya masih dalam bentuk “telanjang” diatas selembar multiplek, mungkin defect jg ya? sy lg coba komplain ke audionote co uk, entah ditanggapi ngga

    kalau dilihat reviewnya pak Jimmy sptnya vocal Jensen papertube masih lebih sweet dibanding yg copper ya pak? kalau dibanding audionote bgmana? soalnya kemarin ini dg audionote cap sdh cocok sih cuman sedikit kurang di Hi nya saja

    thx

    Eherdian
  30. Hi Pak,
    AudioNote masih lebih sweet vocalnya… Cuman ya high-nya jadi kerasa buntung.
    Thanks.

  31. ok pak, besok sy kabari jd ngga ambil cap nya

    Eherdian
  32. Sip, santai aja.
    Thanks.

  33. pak Jimmy, sorry mau tanya dl nih

    kalau sesuai skema, amp sy pakai 0.33 uf (yg kemarin jebol jg 0.33 uF) diganti ke 0.47 uF terlalu signifikan ga perubahan suaranya (bertambah tebal/berat?)
    u kedepannya sy ada rencana ganti 2 resistor (yg satu feed dr B+ satu lg dr plate ke ground) yg skg sy pake amtrans carbon mau ganti ke shinkoh apa bisa bikin balance suara spy ga terlalu tebal (setahu sy shinkoh sedikit tipis suaranya)

    thanks

    Eherdian
  34. Hi Pak,
    0.33 ke 0.47 sih mestinya ga ngaruh signifikan ya. Soal resistor, tergantung posisi dan karakter suara juga.
    Thanks.

  35. Pak Jimmy,

    bs minta no telp? atau bb?

    lewat email sj pak,

    thx

    Eherdian
  36. Pak Jimmy,

    sorry sptnya sy ngga bs pake nilai 0.47uF itu..
    br tadi sore sy coba dl coupling mundorf silver oil dg nilai 0.47uF, agak sedikit ketebalan suaranya.
    tetap sy hrs cari yg nilai 0.33uF

    Eherdian
  37. Hi Pak,
    Tidak masalah. Dicari saja yg dirasakan paling cocok di kuping. Kalo buat saya sih antara AN dan MCap SIO sangat bertolak belakang suaranya. Even di uF yang sama pun hampir dipastikan bersuara berbeda. Jadi kalo sudah cocok dengan AN, mending pake AN lagi saja.
    Thanks.

  38. Sorry nanya lagi pak Jimmy…

    kalau dilihat hasil review bapak antara jensen paper tube x copper tube, paper tube masih lebih sweet ya pak?
    perbedaannya significan sekali kah?

    thx

    Eherdian
  39. Hi Pak,
    Melihat hasil uji coba Bapak dengan MCap SIO, saya tidak berani merekomendasikan, karena keduanya lebih berat dari MCap SIO.
    Thanks.

  40. ok thx kalau begitu

    Eherdian
  41. Ok sip, Pak.
    Maaf tidak bisa bantu banyak, karena saya tidak yakin. Takutnya salah kasih saran malah fatal secara harganya lumayan.
    Thanks.

  42. hehe gpp pak…
    + mana kelanjutan review Jensen ceramic tube nya?

    so much fun to read your blog 🙂

    Eherdian
  43. Hi Pak,
    Nantilah kapan2 hehehe.
    Thanks.

  44. Hi Jimmy,

    mau tanya pengalamannya, capasitor Duelund copper

    dgn capasitor Duelund ful silver karakter suaranya

    berbeda seperti apa ya? sblmnya terima kasih

  45. Hi Pak Yupi,
    Mesti dicoba, Pak. Susah digambarkan…
    Kalo yang bisa saya jabarkan ya sudah saya tulis di blog saya. Kalo mau di luar itu ya harus dicoba he he he 🙂
    Thanks.

  46. Salam Kenal Om Jimmy,

    saya mau konsultasi tentang ampli dan preamp tabung, pengen cobain tube masih buta banget nih. bisa lewat japri ga ya.. email bb or whatsapp…

    Thanks

  47. bro jimmy…
    jensen 1uf/630v masih ada?
    lg pengen nyari capasitor coupling…

  48. Hi Bro,
    Masih ada. Silakan japri aja ya.
    Thanks.

  49. jensen harganya bisa disc lagi? heheheh

    bro mau tanya
    apakah rencana jual duelund yg buat coupling cap?

    terus mau tanya juga
    bedanya duelund yang bentuk kyk (baterei)cast pio sama vst kyk (kue bulan) tapi sama buat coupling 630v saya lihat harganya emang beda
    1. apakah suaranya beda jauh?
    2. apakah kelasnya beda?

  50. Hi Bro,
    Soal harga Jensen, japri aja.

    Saya ada simpan Duelund Cu kue keranjang versi custom dengan leadout Duelund 2.0. Sepertinya akan saya pakai sendiri untuk proyek amp (kalo pre amp sudah pakai Duelund yg Ag/Silver). Selain itu harganya juga tidak murah dan rasanya tidak banyak yg bersedia invest semahal itu untuk coupling caps.

    Saya selalu beli yg pasti2 aja, alias versi kue keranjang. Belum pernah mencoba yg versi baterai. Jadi saya no comments untuk 2 pertanyaan terakhir Anda.

    Thanks.

Leave a Reply